NEVÜ MYO’dan Blokbims Entegre Tesislerine Teknik Gezi

22 Mayıs 2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ve Elektronik ve Otomasyon Bölümü Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencilerine yönelik BlokBims Akademi kapsamında Blokbims Entegre Tesislerine teknik gezi düzenlendi.

Yaklaşık 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen teknik gezide; Blok Bims Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ERTAŞ ve Metin AKDAĞLI “Hammade Ponza taşı ve Özellikler”, Gökhan ALTUNTAŞ “Yapılarda BlokBims” ve Ali KONUKSEVEN “Güneş Enerji Santrali” konulu sunumları ile öğrencileri bilgilendirdiler.

NEVÜ MYO Öğretim Görevlileri Yunus Kara, Kutay Cüneray, Ayberk Calpbinici ve Tahir Karakoç eşliğinde öğrencilere yönelik Blokbims Entegre Tesislerine düzenlenen teknik gezide, öğrencilere iş hayatlarında kendilerine yardımcı olacak yararlı bilgilerin aktarılması amaçlandı. Bu kapsamda Blokbims Entegre Tesisleri bünyesinde bulunan bims’in ocaktan çıkartılmasından üretim aşamasına kadar geçirdiği evreler ve Blokbims yapım aşamaları ve Blok Bims bünyesine bağlı 3 MW Güneş Enerji Santralinin kurulu olduğu alanı gücünde güneş enerji santrali yerinde incelenerek yetkililerden bilgi alındı.

Teknik gezi sonucunda öğrenciler memnuniyetlerini dile getirirken bu tür gezilerle derslerin daha iyi anlaşıldığını ve pekiştiğini belirttiler. Ayrıca öğrenciler teknik gezinin düzenlenmesi için imkânları sağlayan BlokBims Blok Bims Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ERTAŞ ve personeline, teşekkürlerini ilettiler.